Notícies

02-09-2021

Comença el nou curs 2021/2022 a La Bressola

Els mainatges de La Bressola han tornat a l’escola aquest dijous 2 de setembre després de les vacances d’estiu. Aquest nou curs 2021/2022 comença amb un total de 1.050 alumnes, uns 30 més que l’any passat.

La reentrada arriba marcada novament per la situació sanitària provocada per la Covid-19 i un protocol que garanteix l’acollida de tots els infants als vuit centres d’ensenyament immersiu en català: La Bressola de Sant Galdric i La Bressola del Vernet a Perpinyà, La Bressola de Nyils, La Bressola de Prada, La Bressola del Soler, La Bressola de Sant Esteve, La Bressola de Pesillà i el Col·legi Pompeu Fabra.

Els equips pedagògics ho tenen tot a punt per a donar resposta a les necessitats pedagògiques de la mainada i recuperar de mica en mica la normalitat escolar i social, en la mesura que la situació pandèmica ho permeti. La Bressola, que enguany compleix el seu 45è aniversari, tindrà com a projecte vertebrador el joc com a recurs pedagògic per a dinamitzar el català i potenciar-lo com a llengua natural entre els mainatges i desenvolupar un esperit crític sobre els rols adquirits en el joc.

Un any més, La Bressola destaca que la demanda per una escola immersiva en català continua creixent a la Catalunya Nord i que les famílies s’interessen cada vegada més pel sistema d’immersió lingüística i de treball cooperatiu que practiquen les escoles.

 

La Bressola fa el primer pas per obrir el seu primer liceu a Perpinyà

 En aquest sentit, La Bressola està ultimant les negociacions per l’adquisició d’un edifici que permetrà obrir el primer liceu i el segon col·legi de l’entitat al bell mig del barri del Vernet, a Perpinyà. Aquest nou espai, que podrà acollir més de 300 alumnes es convertirà en el punt neuràlgic de tots els bressolaires i l’ensenyament del català a la Catalunya Nord.

L’associació La Bressola espera obtenir el més aviat possible les autoritzacions administratives necessàries. A hores d’ara, ja compta amb el suport del Consell Departamental dels Pirineus Orientals, la regió Occitània i la Generalitat de Catalunya.

La seva creació permetrà satisfer la necessitat actual d’educació secundària i oferir, per primera vegada, un ensenyament immersiu en català des de maternal fins a les portes de la universitat. Per La Bressola, el liceu és una etapa clau en la construcció de la identitat individual, i és essencial comptar amb un projecte educatiu en el qual cada jove es pugui implicar en la construcció social i cultural de la seva personalitat.

En aquesta reentrada, per a poder acollir la totalitat dels alumnes inscrits i a l’espera que el projecte sigui una realitat, La Bressola ha obert una aula del segon col·legi a l’Escola de Sant Galdric, formada pels alumnes de les dues escoles de Perpinyà. D’altra banda, La Bressola també manté converses amb diverses poblacions de la Catalunya Nord per obrir noves escoles de cara els propers anys.

Amb tots aquests bonics projectes que se presenten, La Bressola desitja una bonica reentrada a tothom!

Suport

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar