Notícies

24-11-2016

Els alumnes de tercera al Parlament Europeu

El passat 9 de novembre, 35 alumnes de tercera del col·legi de La Bressola, acompanyats per dos professors i pel President de l'entitat, van ser convidats per l'Eurodiputat Josep Maria Terricabras a visitar les instal·lacions del Parlament Europeu.

S'ha d'agrair la feina que fa La Bressola des de fa 40 anys per la recuperació de la llengua a la Catalunya del Nord i també s'ha de remarcar la seva funció com a element transmissor de la cultura i tradicions catalanes, va dir l'eurodiputat durant l'acte de recepció.

La comitiva d'alumnes va poder visitar seguidament el Parlament i l'hemicicle els va semblar d'allò més espectacular.

A més, el president de La Bressola, Joan Sebastià Haydn, el professor d'història del col·legi, Ramon Oliveras i l'alumna Paula Jocaveil, van ser entrevistats al plató del programa Via Europa del canal Punt Avui TV, que serà emès durant el mes de desembre.

Acabada la visita, el grup de La Bressola va tenir l'honor de ser acollit a la Delegació del Govern de Catalunya a Brussel·les pel seu representant, el Sr. Amadeu Altafaj, on s'inaugurava, aquell mateix dia, l'exposició "Ramon Llull i l'encontre de les cultures", a l'espai Catalunya Europa. El professor de la Sorbona, Francesc Tous, va presentar l'exposició i va explicar als alumnes la trajectòria i l'important llegat de Ramon Llull.

L'endemà al matí, la delegació de La Bressola va tenir temps de deambular pels carrers del centre de Brussel·les i per la Grand-Place sense ometre de veure el conegut Manneken-pis, abans de tornar cap a casa carregats de bons records i emocions.

Suport

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar