Notícies

25-11-2019

Perquè visquin les nostres llengües, La Bressola manifesta a París

Les recents reformes ministerials que toquen l’ensenyament a secundària i  l’organització de l’examen final de secundària menystenen i fan perillar  la continuïtat d’aquestes llengües als centres educatius malgrat la llei que les considera com a patrimoni de França.

El discurs del govern i la política de l’actual ministre de l’Educació Nacional, Jean-Michel  Blanquer, autor de la llei « per una escola de la confiança » no garanteix ni el desenvolupament, ni el manteniment de la poca oferta existent de l’ensenyament d’aquestes llengües territorial, malgrat la creixent demanda de les famílies.

Pel que fa a l’ensenyament del català i en particular el sistema immersiu ,  La Bressola no pot acceptar que els poders polítics continuïn ignorant la voluntat, la feina i els esforços del sector militant, de les famílies, dels equips docents i dels alumnes de la xarxa d’escoles catalanes La Bressola que d'ençà més de 40 anys obren per a la promoció i reconeixement de la nostra llengua a Catalunya Nord. 

En aquest context i amb el constat que el que està en joc és l’existència mateixa del patrimoni cultural de cadascun dels territoris de l’Estat Francès on existeix una particularitat cultural i lingüística, el passat mes de setembre, impulsat per l’eurodiputat François Alfonsi i pel diputat a l’Assemblea Nacional Paul Molac, es va  constituir el col·lectiu “Pour que vivent nos langues”,  que aplega una cinquantena d’entitats d’arreu de l’Estat en defensa de les llengües territorials de la República.

La primera acció d’aquest col·lectiu tindrà lloc a París el proper dissabte 30 de novembre a les 11 del matí davant el Ministeri d’Educació Nacional.  Una important  delegació de La Bressola  participarà a aquesta mobilització general per a denunciar la política del ministre d’educació nacional en la línia d’un veritable lingüicidi.

 

Per més informació: http://www.pourqueviventnoslangues.com

Petició al web change.org: https://www.change.org/p/jean-michel-blanquer-mobilisation-générale-pour-que-vivent-nos-langues

 

Suport

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar