Notícies

03-06-2017

Pujada a la Torre Madaloc

El dimarts dia 30 de maig els nins i nines de cicle 3 vam fer una sortida tot el dia per pujar a la Torre Madaloc.

La torre de Madaloc, també anomenada Torre del Diable, és situada en el terme comunal de Cotlliure, a la comarca del Rosselló (Catalunya Nord), encara que una part de la bibliografia l'atribueix al terme de Portvendres. És a prop de l'extrem meridional del terme, en el vessant septentrional del Pic de Tallaferro, dins del terme cotlliurenc, però molt a prop del de Portvendres. El nom de la Torre és el nom d'una de les dues classes de cicle 3.

IMG-20170530-WA0000

El lloc és esmentat l'any 981 com a pogium Madalanco, mentre que la torre no apareix fins al 1340 (torra de Madaloch). Molt probablement fou construïda, com la propera Torre de la Massana, el nom de l'altra classe de cicle 3, per Jaume II de Mallorca. Formava part d'una xarxa de dispositius de vigilància (com també la Torre de la Massana) de la mar que es poden retrobar a tota la costa dels Països Catalans i fins i tot a tota la conca mediterrània. Aquesta torre que data del segle XIII, però té un basament romà, s'eleva a 656 metres d'altitud i es beneficia d'una situació estratègica que permet de veure, i vigilar, tota la plana i la costa del Rosselló. Des d'aquest punt es podien fer senyals per a assabentar la població d'un atac imminent.

Vam haver de suar una mica fins arribar al cim, però tots ho vam aconseguir sense excepció!    

Suport

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar