Notícies

17-05-2016

Bressolada 2016

Per la seva 13a edició, la Bressolada coincideix amb el 40è aniversari de La Bressola i per aquesta ocasió la festa de les escoles catalanes de Catalunya Nord tindrà un format especial.

En un primer temps, el divendres 27 de maig, hi haurà la presentació oficial del documental «Mirades més enllà d'una realitat, 40 anys d'escoles catalanes a Catalunya Nord», a les 18.30h, al cinema Castillet de Perpinyà. Aquest documental vol ser una mirada sobre els 40 anys d'escola catalana a Catalunya Nord, sobre aquests 40 anys d'història de La Bressola, però també projecta La Bressola en el futur. Una vesprada ideal on autoritats, col·laboradors i amics podran intercanviar, recordar i mirar endavant.

Les festivitats de la Bressolada seguiran l'endemà, el 28 de maig en dos espais ben distints.

La jornada començarà a les 10h, Plaça de la Victòria de Perpinyà, amb l'espectacle de les escoles protagonitzat per tots els nins i nines de La Bressola. Enguany, l'espectacle dels alumnes és una cantata basada en el poema Canigó de Jacint Verdaguer.

Seguidament, la cercavila bressolaire recorrerà els carrers del centre ciutat de Perpinyà i ens portarà fins al segon espai de la Bressolada. La cercavila serà festiva amb una forta representació de cultura popular catalana gràcies a la presència de gegants, bandes de percussions, capgrossos, xanquers i moltes sorpreses... La cercavila acabarà a la Passejada del Palau dels Congressos de Perpinyà, lloc tradicional de la Bressolada, amb un final dels més sorprenents!

Un dinar popular organitzat per les escoles i les associacions de mares i pares de les escoles de La Bressola serà proposat a tothom que vulgui gaudir de la diada. La venda de tiquets es farà el dia mateix.

A les 15h, s’engegarà la tarda amb la tradicional actuació castellera amb totes les colles convencionals de Catalunya Nord: els Pallagos del Conflent, els Castellers del Riberal i els Angelets del Vallespir.

A continuació, a partir de les 16h, la companyia Pentina el Gat prendrà el relleu amb l'espectacle d’animació “Revolució” que ens convidarà a cantar, ballar, riure i jugar.
També, Tombs Creatius,  una companyia de jocs creatius artesans serà present tota la tarda divertint petits i grans.


Una edició especial de la Bressolada sota el signe del 40è aniversari de La Bressola, una diada festiva, familiar i popular.

La Bressola de Sant Esteve de Sant Galdric Dentin ha començat el curs amb 16 alumnes nous, amb la qual cosa ja n'hi ha 72 mainatges. L'arribada d'un nou mòdul prefabricat, provinent de l'anterior Col·legi, ha permès d'obrir una nova aula, una biblioteca i una sala amb ordinadors.

Les noves incorporacions han fet que l'escola reforci el pla d'immersió lingüística amb un recull d'activitats perquè els alumnes més grans dinamitzin el pati.

Una vegada més el conjunt de la Bressola ha començat el curs amb un augment significatiu d'efectius. Ho han permès, principalment, l'estrena del nou col·legi amb els consegüent increment şekilli nick d'espai per la secundària, i també l'habilitació dels nous locals a l'escola de Sant Esteve: La Bressola hi ha pogut traslladar unes aules prefabricades de l'antic Col·legi del Soler.

Pel que fa a un possible creixement d'altres centres de la Bressola, l'escola de Prada ha engegat un procés de diàleg amistós amb el municipi de cara a una futura ampliació dels locals actuals.

Suport

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar