Notícies

10-12-2014

Projecte històric, linguístic i humà sobre "La primera guerra mundial".

Les recerques  dels mainatges també es van fer per internet. Volien saber quina era la situació a Catalunya. Ja sabien que de Catalunya Nord hi van participar molts catalans però van descobrir que de Catalunya Sud vàren venir uns 10 000 voluntaris  per incorporar-se  al Regiment de Marxa de la legió Estrangera  per  tal de donar suport als aliats de la primera guerra mundial.

Va ser un projecte molt bonic que es va acabar amb una visita de l’exposició “ Els soldats de Pontellà-Nyils” amb la presència dels testimonis, dels alumnes de l’escola de Pontellà, dels membres del col.lectiu de 14-18 i del batlle de Pontellà-Nyils i dels seus consellers.

Aquesta exposició va encantar a la mainada perquè a més a més de tornar a trobar els testimonis, van poder veure les monedes , els segells , les armes i tots els documents en els quals havien treballat.

Suport

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar