Notícies

04-02-2011

El nostre compostador

Des de principi de curs els Castanyers han estat treballant l’art de cuidar el medi ambient, és a dir, el reciclatge. Amb la Corina han après què hem de llençar als contenidors groc i verd. A més a més, des de fa unes setmanes estan guardant tots els taps de plàstic que troben. Sabeu per què els volen? Doncs perquè, quan en tinguin molts, els enviaran a una fàbrica, i d’aquesta pila de taps en faran cadires de rodes! Així doncs els taps de plàstic, que ja no ens feien cap servei, es convertiran en quelcom de nou. És fantàstic!

Avui al matí han decidit muntar un compostador a l’escola. Abans, però, han estat pensant quins són els materials o productes que podem llençar dins el compostador de l’escola i han descobert que són els següents: les parts de la fruita que no ens mengem, com la pell, el cor de la poma, les llavors, … També hi podem llençar el cafè, el te i les fulles del terra. De fet, hi podríem llençar més coses, com les closques dels ous, restes de menjar, restes de jardineria, …; però de tot això no en tenim a l’escola.

Després han buscat un lloc on poder posar la compostador i finalment han vist que el millor lloc era darrera la classe Vallespir. L’han muntat tot llegint el manual d’instruccions i… ja tenim compostador!!!

Aleshores hi han posat cucs. Aquests cucs s’aniran menjant tot allò que hi llencem i, lògicament, després ho defecaran. I, de fet, això és el compostatge! I sabeu per què el farem servir aquest compostatge? Doncs pel nostre hort! Barrejarem aquest compostatge amb la terra de l’hort i així la terra tindrà més nutrients, i tot el que hi hem plantat creixerà més sa i gustós.

Després de muntar el compostador, la Lisa, el Paul i la Justina han anat a explicar-ho a tots els nins i nines de l’escola perquè així tots ho sabrem fer bé.

A la Bressola intentem fer un món més net!

Suport

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar