Notícies

15-11-2021

«El ratolí» del CD de l'Animalari Urbà guanya el XIV Premi Miquel Martí i Pol a la millor poesia musicada

Aquest dilluns 15 de novembre, ha tingut lloc el lliurament del XIV Premi Martí i Pol, que s'ha endut la cançó «El ratolí», del CD de l'Animalari Urbà de La Bressola. El guardó del Certamen Terra i Cultura reconeix la millor poesia musicada en català. El poema, obra d'Enric Larreula, està musicat pel grup The Tyets amb el Cor Bressola. 


En una entrevista a Enderrock, The Tyets explicava que «'El ratolí' és el primer tema del disc Animalari urbà i també n'és el senzill, que porta videoclip incorporat. De fet, és la primera cançó que vam fer i també la nostra preferida. Té un ritme que enganxa des del principi. Amb un so de guitarres i 'bombo-caixa' que recorda a produccions de disco-funk de fa uns anys, però amb elements trencadors propis del genere urbà. Al nostre parer, 'El ratolí' és la que té més marxa!".


Els altres finalistes del Certamen han estat el poema «Catarsi» obra de la mestra de La Bressola del Soler, Anna Fernández, i musicat per la cantautora terrassenca Nunu Garcia Duran, la musicació d'«Ací em pariren i ací estic» d'Estellés, a càrrec de Clara Poch i Marçal Galvet, «Si parlo dels teus ulls» de Miquel Martí i Pol, a càrrec del valencià Carles Caselles i «Rosa als llavis» de Joan Salvat-Papasseit i a càrrec de l'artista Neisha.


D'altra banda, cal destacar que les cançons del CD de l'Animalari Urbà «La cuca», «El pingüí», «El lleó» i «El porc» van quedar entre els 25 musicacions preseleccionades pel músic i escriptor Lluís Llach, impulsor d'aquest certamen.


En aquest darrer any, segons indica Enderrock, s'han publicat al Certamen Terra i Cultura 402 poemes i els més adaptats han estat Joan Salvat-Papasseit (27), Miquel Martí i Pol (17), Enric Larreula (12) i Enric Casasses (10), a més de poetes com Maria-Mercè Marçal, Clementina Arderiu i Caterina Albert.

Suport

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar