Notícies

04-04-2014

AQUEST CAP DE SETMANA COMENCEN LES TROBADES 2014, LES MÉS REIVINDICATIVES DE LA TRAJECTÒRIA D’ESCOLA VALENCIANA

Hui s’han presentat els fonaments que es defendran i s’amplificaran en les Trobades d’Escoles en Valencià que organitzen les Coordinadores comarcals que conformen Escola Valenciana. Les Trobades d’enguany seran també 18 manifestacions reivindicatives, que començaran el  pròxim cap de setmana i s’estendran en el temps fins el 15 de juny.

Les festes per la llengua 2014  recordaran a la Conselleria d’Educació que, malgrat els seus esforços per desmantellar la nostra escola, l’escola de qualitat, pública i en valencià, no podrà desfermar el dret de la ciutadania a tindre una llengua pròpia i un sistema educatiu que contempla un programa d’excel·lència, el Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià.

Des de l’entitat s’ha explicitat que l’actual Govern valencià no representa a la majoria del poble valencià, una majoria social que s’estima la nostra llengua i l’ensenyament en valencià: “Escola Valenciana contestarà tots els atacs a la nostra escola per la via judicial, posem al vostre servei l’Oficina de Drets Lingüístics per contestar els gravíssims atacs a l’educació en valencià que estem sofrint. No tenim dubte que el temps donarà la raó a la gent de seny, al professorat de seny i a les famílies de seny, perquè el desgovern que ens governa té molt poc de trellat i res de coneixement”, ha declarat Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana.  .

 

Censura de la Conselleria d’Educació a la roda de premsa

 

La presentació en roda de premsa s’ha hagut de realitzar a l’exterior del CP Cervantes de València perquè la Conselleria d’Educació va prohibir expressament a la direcció del centre realitzar l’acte en el Saló d’Actes de l’escola.

 

 

Calendari de les Trobades 2014

 

5 d'abril - GATA DE GORGOS - la Marina Alta

6 d'abril - BENICARLÓ - els Ports/Maestrat

6 d'abril - OLOCAU - el Camp de Túria

6 d'abril - VINALESA - l'Horta Nord

6 d'abril - CORBERA - la Ribera

6 d'abril - ALACANT -  l'Alacantí (Trobada de primària)

6 d'abril - LA ROMANA - les Valls del Vinalopó

11 d'abril - SANT JOAN D'ALACANT - l'Alacantí (Trobada de secundària i batxilerat)

12 d'abril - BÈLGIDA/BENIATJAR/OTOS - la Vall d'Albaida

10 de maig - LLOCNOU DE'N FENOLLET- la Costera

11 de maig - ELX - el Baix Vinalopó i el Baix Segura

17 de maig - CATARROJA - l'Horta Sud

17 de maig - BENIRREDRÀ - la Safor/Valldigna

31 de maig - ORXETA - la Marina Baixa

1 de juny - CIUTAT VELLA – València

7 de juny - ONIL - l'Alcoià i el Comtat

8 de juny - BENLLOCH - la Plana Alta i la Plana Baixa

15 de juny - ALGAR DE PALÀNCIA - el Camp de Morvedre

 

 

 

 

 

 

Suport

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar