Notícies

12-01-2023

La Bressola, rebuda al Ministeri d’Educació nacional a París

La Bressola, representada pel seu president, Joan Sebastià Haydn, i la seua directora general, Eva Bertrana, va ser rebuda el passat dijous 5 de gener amb la direcció financera del Ministeri d’Educació nacional a París. En la trobada, també hi van participar les diverses escoles immersives que formen part de la xarxa associativa d’ensenyament immersiu Eskolim i de la qual La Bressola encapçala la presidència.

Després d’una introducció per part dels serveis estatals del context general de la reducció dels efectius escolars i de la conseqüent restricció de recursos, els representats d’Eskolim van recordar l’excepció educativa que consisteix a ensenyar el programa de l’Educació nacional tot transmetent i preservant les llengües dites ‘regionals’. La trobada, de caràcter anual, va servir per tractar diversos temes generals i locals, com ara els contractes, les titularitzacions del professorat i les dotacions de recursos a l’ensenyament secundari tot destacant el caràcter indispensable de l’ensenyament immersiu per la protecció del patrimoni immaterial que representen les nostres llengües.

Les associacions La Bressola, Diwan, Seaska, Calandreta, ABCM-Zweisprachigkeit i la novament integrada, Scola Corsa, resten a l’espera de resposta a les diverses demandes traslladades al ministre d’Educació Nacional, Pap Ndiaye.

Suport

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar