Notícies

26-11-2008

La Fundació puntCAT gestiona la donació de 30 ordinadors a la Bressola

El passat divendres 8 d'agost, la Fundació puntCAT va lliurar a la Bressola trenta ordinadors destinats a la mediateca del nou col·legi de secundària d'El Soler (Rosselló). Aquesta donació, d'acord amb els fins fundacionals del puntCAT, vol ajudar a reduir la fractura digital i ajudar a desenvolupar la societat de la informació catalanoparlant, en aquest cas entre els infants i joves de la Catalunya Nord.

La Fundació puntCAT (www.fundació.cat) entitat sense ànim de guany que gestiona el domini d'Internet .cat, ha possibilitat que els esforços de la Fundació Juvinter s'hagen convertit en 30 ordinadors plenament funcionals per a la Bressola, després de reaprofitar ordinadors procedents d'empreses o liquidacions d'estocs a través de la inserció laboral de joves en risc d'exclusió. La Fundació puntCAT recolza la reutilizació d'ordinadors i subratlla la seua importància fent una crida per tal “que no es llance cap ordinador, sinó que es faciliten a les persones i entitats que treballen per a la seua nova utilització”. En Joan Pere Le Bihan, director de la Bressola, destaca la vessant solidària d'aquesta donació, “amb una mica d'interès tots estem ajudant de forma altruista a projectes solidaris com aquest, dins mateix de casa nostra”.

En Joan Pere Le Bihan va rebre el divendres 8 d’agost a la nova escola d'El Soler a l'equip del puntCAT i a alguns membres de Softcatalà, l'associació que fomenta l'ús del català en l'àmbit dels programes informàtics i les noves tecnologies. Allà mateix es va instal·lar programari lliure en català (Ubuntu i OpenOffice) als 30 ordinadors donats. En paraules de Jordi Iparraguirre, director de la Fundació puntCAT, “amb les traduccions de Softcatalà i la fiabilitat del programari lliure, podem equipar molt fàcilment i a cost zero ordinadors que, gràcies a entitats com Juvinter, allarguen el seu cicle de vida en benefici de tots”.

Suport

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar